Sterilisering mann

Sikker prevensjon

Er du av de som vurderer sterilisering?

Sterilisering er en sikker prevensjonsform for forutsigbar familieplanlegging. Inngrepet gjør at kvinnelig partner slipper bivirkninger fra andre prevensjonsmetoder. Det trengs ikke henvisning fra lege for å bli sterilisert.

Mer informasjon om sterilisering mann Begjæring om sterilisering

Forventninger rundt inngrepet

Mange frykter beslutningen om å sterilisere seg, men selve inngrepet er fort unnagjort og livet fortsetter som før. Det blir brukt god lokalbedøvelse som ligner den som brukes av tannleger, men som varer lenger.

Etter inngrepet

Pasienten kan selv kjøre hjem etter inngrepet. De fleste trenger ikke sykemelde seg. Fysisk aktivitet og trening bør derimot unngås de neste fem dagene. Dette innkluderer også tunge løft, hopping, sykling og løping.

 

Inngrepet påvirker ikke seksuell evne eller lyst. Etter operasjonen vil utløsning fungere som normalt, men sæden vil ikke inneholde sædceller som kan befrukte noe egg. Steriliseringen har ingen effekt på produksjon eller frigivelse av mannlige kjønnshormoner, så maskulinitet, skjeggvekst, mannlig stemme osv. vil være som før. Steriliseringen beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer.

Krav

Før inngrepet er alt som kreves at du har fylt 25 år og fyller ut en skjemaet, "Begjæring om sterilisering" fra Helsedirektoratet.

Begjæring om sterilisering Bestill time nå

Ta kontakt for øvrige spørsmål

Kontakt oss